Heip! Tänne tulee striimeissä tehtyjen kokkailujen reseptit. Reseptit ovat täällä jonkun aikaa, kunnes ne siirtyvät blogipostausten puolelle, joihin linkki löytyy tulevaisuudessa sivun lopusta. Striimi tallenteet pysyvät 2-4vkoa kanavallani osoitteessa twitch.tv/sassuliiini, minkä aikana striimin voi katsoa. Mikäli haluat tiedon jatkossa kun striimaan kokkailuja, ota seurantaan twitch tilini, Instagram ja Facebook sivuni.
Striimi 27.3.21
Mokkapalat:
- 5 munaa
- 4dl sokeria
- 2dl vettä
- 200g voita
- 4dl vehnäjauhoja
- 1dl perunajauhoa
- 2tl leivinjauhetta
- 4rkl kaakaojauhetta
Kuorrutus tuplana:
- 100g voita
- 2rkl kaakaojauhetta
- 2tl pikakahvijauhetta
- 2-3rkl vettä
- 5dl tomusokeria
Uunin alaosassa 200º 15min
- Vuoraa 30x40cm pelti leivinpaperilla
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää paloteltu rasva
- Lisää ja sekoita kuivat ainekset (jauhot ja jauheet)
- Sekoita jauhoseosta vuorotellen veden kanssa muna-ja sokerivaahtoon ja kaada se pellille ja paista uunin alaosassa 200º 15min
Sekoita sillä aikaa kuorrutus.
- Sulata rasva. Lisää haaleaan veteen sekoitettu kaakao ja kahvi sekä tomusokeri. Sekoita sileäksi.
- Levitä kuorrutus ja anna sen kovettua.
- Leikkaa paloiksi ja nauti.
Kinkkukastike
- Perhos- tai simpukka pastaa (vain nämä 2 kelpaa)
- 4dl ranskankermaa/Cream Fricea (2 purkkia)
- 4dl lihalientä (lihaliemikuutio tai fondue)
- 4tl perunajauhoja
- 4dl emmental juustoraastetta (koko pussi)
- 2 pakettia pekonia (voi olla myös valmiiks kuutioitu)
- 1 paketti (350-400g) ylikypsä savusaunapalvipala (ei valmiita kuutioita/suikaleita)
- Laita pastat kiehumaan.
- Pilko kinkku ja pekoni ja paista pekonit
- Sulata lihaliemikuutio 1dl kuumaan vettä, ja lisää sen jälkeen 3dl kylmää vettä
- Sekoita 4tl perunajauhoa tilkkaan (n: 1rkl) kylmään vettä.
- Sekoita lihaliemi, perunajauho seos ja 4dl ranskankerma.
- Kiehauta/pulpauta kokoajan vispilällä sekoittaen.
- Kun kastike pulpahtelee, lisää 4dl juustoraastetta ja sekoita nopeesti korkeella lämmöllä niin kauan kunnes juusto on sulanut
- Lisää kinkkun palat ja paistettu pekoni kastikkeeseen.
Note: Voi myös kokeilla lihaliemi ja ranskankerma kylmänä keskenään kattilalla. Laita hella päälle, ja lisää sitten perunajauho seos. Lämpö sakeuttaa perunajauhoja mutta muista sekoittaa kokoajan.
Ei kommentteja
Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.