TWITCH-Reseptit!!

Heip! Tänne tulee striimeissä tehtyjen kokkailujen reseptit. Reseptit ovat täällä jonkun aikaa, kunnes ne siirtyvät blogipostausten puolelle, joihin linkki löytyy tulevaisuudessa sivun lopusta. Striimi tallenteet pysyvät 2-4vkoa kanavallani osoitteessa twitch.tv/sassuliiini, minkä aikana striimin voi katsoa. Mikäli haluat tiedon jatkossa kun striimaan kokkailuja, ota seurantaan twitch tilini, Instagram ja Facebook sivuni. 

Striimi 27.3.21

Mokkapalat:

  • 5 munaa
  • 4dl sokeria
  • 2dl vettä
  • 200g voita
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 1dl perunajauhoa
  • 2tl leivinjauhetta
  • 4rkl kaakaojauhetta

Kuorrutus tuplana:

  • 100g voita
  • 2rkl kaakaojauhetta
  • 2tl pikakahvijauhetta
  • 2-3rkl vettä
  • 5dl tomusokeria

Uunin alaosassa 200º 15min

  1. Vuoraa 30x40cm pelti leivinpaperilla
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää paloteltu rasva
  4. Lisää ja sekoita kuivat ainekset (jauhot ja jauheet)
  5. Sekoita jauhoseosta vuorotellen veden kanssa muna-ja sokerivaahtoon ja kaada se pellille ja paista uunin alaosassa 200º 15min

Sekoita sillä aikaa kuorrutus. 
  1. Sulata rasva. Lisää haaleaan veteen sekoitettu kaakao ja kahvi sekä tomusokeri. Sekoita sileäksi.
  2. Levitä kuorrutus ja anna sen kovettua.
  3. Leikkaa paloiksi ja nauti. 


Kinkkukastike

  • Perhos- tai simpukka pastaa (vain nämä 2 kelpaa)
  • 4dl ranskankermaa/Cream Fricea (2 purkkia)
  • 4dl lihalientä (lihaliemikuutio tai fondue)
  • 4tl perunajauhoja
  • 4dl emmental juustoraastetta (koko pussi)
  • 2 pakettia pekonia (voi olla myös valmiiks kuutioitu)
  • 1 paketti (350-400g) ylikypsä savusaunapalvipala (ei valmiita kuutioita/suikaleita)

  1. Laita pastat kiehumaan.
  2. Pilko kinkku ja pekoni ja paista pekonit
  3. Sulata lihaliemikuutio 1dl kuumaan vettä, ja lisää sen jälkeen 3dl kylmää vettä 
  4. Sekoita 4tl perunajauhoa tilkkaan (n: 1rkl) kylmään vettä.
  5. Sekoita lihaliemi, perunajauho seos ja 4dl ranskankerma.
  6. Kiehauta/pulpauta kokoajan vispilällä sekoittaen.
  7. Kun kastike pulpahtelee, lisää 4dl juustoraastetta ja sekoita nopeesti korkeella lämmöllä niin kauan kunnes juusto on sulanut
  8. Lisää kinkkun palat ja paistettu pekoni kastikkeeseen.

Note: Voi myös kokeilla lihaliemi ja ranskankerma kylmänä keskenään kattilalla. Laita hella päälle, ja lisää sitten perunajauho seos. Lämpö sakeuttaa perunajauhoja mutta muista sekoittaa kokoajan.


Vanhat Striimi reseptit:

Ei kommentteja

Kiitos kommentista :) Julkaistaan hyväksymisen jälkeen.